TOP www.trafic.ro

marți, 30 ianuarie 2018

Canada - Zbor peste ocean - 11

- 11 -


Poemul compus de Nikola Tesla în 1920!

Fragments of Olympian Gossip

”While listening on my cosmic phone 
I caught words from the Olympus blown. 
A newcomer was shown around; 
That much I could guess, aided by sound. 
"There's Archimedes with his lever
 Still busy on problems as ever. 
Says: matter and force are transmutable 
And wrong the laws you thought immutable."
 "Below, on Earth, they work at full blast 
And news are coming in thick and fast. 
The latest tells of a cosmic gun. 
To be pelted is very poor fun.
 We are wary with so much at stake, 
Those beggars are a pest—no mistake."
 "Too bad, Sir Isaac, they dimmed your renown 
And turned your great science upside down. 
Now a long haired crank,
 Einstein by name,
 Puts on your high teaching all the blame. 
Says: matter and force are transmutable 
And wrong the laws you thought immutable." 
"I am much too ignorant, my son,
 For grasping schemes so finely spun. 
My followers are of stronger mind 
And I am content to stay behind, 
Perhaps I failed, but I did my best, 
These masters of mine may do the rest.
Come, Kelvin, 
I have finished my cup. 
When is your friend Tesla coming up."
 "Oh, quoth Kelvin, he is always late, 
It would be useless to remonstrate.
" Then silence—shuffle of soft slippered feet—
 I knock and—the bedlam of the street.”

Previziuni ale lui Nikola Tesla:

„Potrivit unui teorii care a fost acceptată, fiecare atom se diferențiază printr-o mişcare de rotaţie continuă de eter, întocmai ca un vârtej într-un lac liniştit. Eterul, atunci când este pus în mişcare, devine materie. O dată ce mişcarea se opreşte, eterul revine la starea sa normală. Apare astfel extraordinara posibilitate ca omul să poată să facă materia să apară şi să dispară, cu condiţia să aibă instrumentele potrivite pentru a iniţia şi a opri aceste vârtejuri de eter. La comanda sa, aproape fără nici un efort, vechile lumi vor dispărea şi altele noi vor înflori. Omul ar putea modifica mărimea planetei, controla anotimpurile, modifica distanţa faţă de Soare, sau călăuzi eterna sa calătorie pe orice drum din Univers. Ar putea provoca ciocniri de planete pentru a produce sori şi stele, căldura şi lumina sa.; ar putea crea viaţa în toate formele sale infinite. A realiza prin propria voinţă naşterea şi moartea materiei, ar fi cea mai mare reuşită a omului, transformându-l în stăpânul creaţiei fizice, împlinindu-şi astfel destinul său”.

„Dacă reuşim să eliberăm energia din atomi sau să descoperim un o sursă de energie ieftină şi inepuizabilă, disponibilă în orice zonă de pe glob, această realizare, în loc să fie o binecuvântare, poate aduce dezastrul omenirii, determinând disensiuni şi anarhie, cea ce va duce în final la mult urâtul regim al forţei. Cel mai mare bine vine din dezvoltarea tehnică care duce la unificare şi armonie, iar transmiterea wireless se înscrie în această linie. Prin intermediul acestui sistem, vocea umană va putea fi reprodusă oriunde, iar fabricile vor furniza energie de la mare depărtare de hidrocentrale; maşinile aeriene vor fi propulsate în jurul Pământului fără oprire, iar energia Soarelui va fi controlată pentru a crea lacuri şi râuri pentru a fertiliza marile deşerturi”.

„(…) va fi posibil pentru naţiuni să lupte fără armate, nave sau arme, cu arme mult mai teribile, care au o capacitate de acţiune distructivă nelimitată. Un oraş, aflat la orice distanţă de inamic, poate fi distrus – şi nici o forţă din lume nu poate opri aceasta. Dacă vrem să prevenim o calamitate apropiată şi transformarea globului într-un infern, ar trebui să accelerăm dezvoltarea maşinilor zburătoare şi a transmisiei energiei wireless fără de întârziere, cu toată puterea şi resursele naţiunii„.

„Implicarea femeii în noi domenii de acţiune, uzurparea graduală de catre ele a conducerii bărbaţilor, va disipa sensibilitatea feminină, va reduce instinctul matern, astfel că maternitatea şi căsătoria vor părea neplăcute şi civilizaţia umană se va apropia tot mai mult de civilizaţia perfectă a stupului de albine. Urmează o nouă ordine a sexului – conducerea de către femei. Veţi comunica instantaneu, printr-un simplu echipament de buzunar.Avioanele vor zbura fără piloţi, ghidate de la sol prin unde radio. O cantitate uriaşă de energie va fi transmisă fără fire. Cutremurele vor deveni din ce în ce mai frecvente. Zonele temperate vor deveni foarte reci sau toride. Şi cele mai multe dintre acestea sunt foarte aproape să se producă„.

„Ştiinţa modernă declară: Soarele este trecutul, Pământul prezentul, iar luna viitorul. Dintr-o masă în flăcări ne-am născut, şi într-o masă îngheţată o să ne transformăm. Legea naturii este nemiloasă, şi suntem în mod irezistibil atraşi de destinul nostru. Lordul Kelvin ne dă o şansă redusă de viaţă: circa 6 milioane de ani, după care lumina Soarelui se va stinge, iar Pământul nostru va deveni un deşert de gheaţă, căzând în noaptea eternă. Totuşi, va rămâne o strălucitoare scânteie de viaţă, existând şansa să reaprindă viaţa pe o stea îndepărtată. Această posibilitate există într-adevăr„


http://mihaiafilom.wixsite.com/victor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu