TOP www.trafic.ro

luni, 29 ianuarie 2018

Canada - Zbor peste ocean - 10

- 10 - 

   Niagara Falls... Iată-mă ajuns și la cascada Niagara, unde sunt de fapt două cascade – una pe malul american și cealaltă, mai spectaculoasă pe cel canadian. Apa verde smarald, întunecată prăvălindu-se în azuriul de jos. Două vaporașe, cu turiștii purtând pelerine roșii sau albastre, fac plimbări până aproape locul în care perdeau fluidă se contopește cu râul de jos. O alee lungă de promenadă pe care se plimbă călătorii. Trece o paradă de motocicliști cu choppere. Pe partea cealaltă a drumului, o statuie a lui Nikola Tesla. Mai târziu cercetez pe net și găsesc pe site-ul                                      http://www.roadsideamerica.com următoarea descriere a statuii:
   ”Niagara Falls, Ontario Nikola Tesla is the only mad scientist with statues on both sides of Niagara Falls. Like so many other difficult truths at this border town, the Canadian statue is better than the American statue. Created by Canadian Les Drysdale, unveiled in 2006 on what would have been Tesla's 150th birthday, it stands on the exact spot where a photograph had been taken of Horseshoe Falls that Tesla later said inspired him to invent hydroelectric power. Bronze Tesla stands atop a giant AC motor (which he also invented) and looks like a movie star in a dapper tuxedo, long overcoat, and top hat. The statue captures him at the moment he supposedly invented alternating current by scratching a diagram into the dirt with the tip of his cane.”
Iată relatarea lui Nikola Tesla despre inventarea curentului alternativ:
   „ Într-o după-amiază, veşnic prezentă în mintea mea, făceam o plimbare în parc, alături de un prieten, recitând poezii. Pe atunci, ştiam cărţi întregi pe de rost. Una dintre acestea era Faust a lui Goethe. Soarele tocmai apunea, amintindu-mi de un pasaj celebru; ideea mi-a venit ca o străfulgerare de lumină, şi într-o secundă adevărul era dezvăluit. Cu un băţ, am desenat pe nisip diagrama pe care 6 ani mai târziu am prezentat-o în cadrul alocuţiunii de la Institutul American de Inginerie Electrică”.
   Nikola Tesla s-a născut în data de 9 iulie 1856 pe țărmul Mării Adriatice, în satul Similian, comuna Gospici, din provincia germana Lica (actuala Croație), într-o localitate populată de istro-romani. Tatal sau a fost preotul ortodox Milutin Tesla, numele acestuia provenind de la unealta de bază a dulgheritului, meserie de bază în familia istro-română. Mama sa se numea Gica Tesla (Mandici).            Mărturia prietenului său, Henri Coandă. Oare, geniile sunt gemelare?
   “Toate invențiile i s-au derulat mental, le-a previzualizat. De asemnea, toate au fost perfecționate, au fost corectate într-o proiecție mentală atât de reală, încât niciodată un aparat imaginat de el nu a dat greș. Totul a funcționat perfect, fără corecții ulterioare, totul a fost construit fără experimente preliminare. Nikola Tesla și-a dezvoltat o capacitate neobișnuită de proiecție astrală in alte dimensiuni, în care și-a găsit numeroși prieteni. Așa cum a comunicat cu ființele din eteric, Tesla a făcut cunoștință cu tehnica in eteric, tehnica pe care a văzut-o descompusă, în detalii, în funcțiune”

Invenții
 Curentul alternativ (CA) (1882)
 Radioul  Becul fără filament sau lampa fluorescentă 
 Principiile teoretice ale radarului  Sisteme de propulsie prin medii electromagnetice (fără a fi necesare părți mobile)
 Rețele de curent alternativ cu una sau trei faze 
 Generator și motor cu mai multe faze 
 Tehnologia de transmisie fără fir (wireless) și telecomanda (1898) 
 Circuitul de înalt voltaj „Tesla Coil” (1891) 
 Motorul de inducție (1887) 
 Submarinul electric 
 Studii asupra razelor X 
 Principiul de funcționare ale motoarelor reactive 
 Teoria dinamică a gravitației 
 Câmpul de propulsie anti-electromagnetic sau propulsia spațială (brevetul #6,555,114 din 1928) 
 Undele gravitaționale 
 Bobina Tesla
  Energia liberă 
 Începuturile HAARP 
 Generatorul de cutremure 
 Raza morții 
 Plăcile de energie violetă sau pozitivă 
 Electroterapia 
 Bobina bifilară 
  Principiul de decolare a avioanelor dintr-un punct fix  Conceptul vehiculelor electrice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu