TOP www.trafic.ro

vineri, 2 februarie 2018

Canada - Zbor peste ocean - 13

- 13 -

    Alt actor canadian pe care îl admir mult este Jim Carrey. A suferit de dislexie în copilărie și a învins-o prin capacitatea de a se refugia în umor. Apoi a suferit episoade de depresie. „Mă aflam cred, atunci, la cel mai de jos prag al disperării, şi [Prozac-ul] nu era o soluţie. Poate că m-a ajutat să trec mai uşor peste unele lucruri o vreme, însă unii oameni nu mai renunţă niciodată la el. Eu nu l-am mai luat la un moment dat pentru că mi-am dat seama, totuşi, că este totul în regulă”- Jim Carrey Carrey a ales să renunţe la medicamente, droguri sau alcool. A limitat chiar şi cafeaua din rutina zilnică. În locul antidepresivelor şi stimulentelor a implementat spiritualitatea ca tratament, ca mod de a privi viaţa. Actorul nu se declară însă neapărat o persoană religioasă, ci una care a ales să vadă partea frumoasă a lumii. „Sunt un budist, un crestin, un musulman… Sunt orice vrei tu să fiu. Totul se reduce la a avea o atitudine iubitoare sau nu. Vreau ca atunci când eşti cu mine, să nu poţi fi altfel decât fericit” - Jim Carrey. Filmografie: Ace Ventura: Pet Detective, The Mask, Dumb and Dumber, Ace Ventura: When Nature Calls, The Cable Guy, Liar Liar, The Truman Show, Man on the Moon, Bruce Almighty etc.
    Leslie Nielsen s-a născut pe 11 februarie 1926 în oraşul canadian Regina, a studiat actoria la Toronto şi New York şi a avut o carieră în film şi televiziune de peste şase decenii, în timpul căreia a jucat în peste 100 de filme. Actorul canadian a debutat în televiziune în anii 1950 şi devenit cunoscut graţie rolurilor din serialele americane "Peytone Place", "Dr. Kildare", "Evadatul", "Kojak" şi "M.A.S.H.". Leslie Nielsen a devenit un star internaţional prin rolurile din comediile "Avionul bucuclaş/ Airplane!" şi trilogia "Naked Gun/ Un poliţist cu explozie întârziată".
   Alți actori celebri canadieni sunt: Seth Rogen, Mike Myers, Michael J. Fox, Kiefer Shuterland, Pamela Anderson.
   Cânăreți celebri din Canada: Leonard Cohen, Celine Dion, Avril Lavigne, Allanis Morissette, Shania Twain, Nelie Furtado,Neil Young, Michael Buble, Justin Bieber,
    Leonard Cohen (1934 – 2016) a fost poet , romancier și muzician evreu Canadian. A debutat cu volumul de poezii ”Să comparăm mitologii”. Va dobândi faima cu volumul ”Cutia de mirodenii a planetei”. Timp de 7 ani locuiește în Grecia, pe insula Hydra, unde ca scrie controversatul volum ”Flori pentru Hitler”, dar și 2 romane: ”Joaca preferată” și ”Frumoșii învinși”. Cam atât despre arta lui lirică și epică. Cât despre muzică, las boxele să cânte…
   Ca forma de organizare statală, Canada este un dominion britanic din 1867, o monarhie constituțională, șef al statului fiind regina Elisabeta a II-am al cărei reprezentant local este guvernatorul general al Canadei. În realitate Canada și-a obținut independența față de Marea Britanie în mod pașnic. În prezent șeful puterii executive este popularul prim-ministru Justin Trudeau. Iată răspunsul său la intrebarea capcană a unui jurnalist vis-a-vis de computerele cuantice: “Ok, este foarte simplu. Calculatoarele obișnuite funcționează fie dacă prin fir trece curent electric sau nu. Sistemul binar este unu și zero. O stare cuantică permite să fie codate informații mult mai complexe într-un singur bit”. În Canada au fost adoptate mai multe legi controversate, precum eutanasia sau legalizarea consumului de marijuana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu